Michiel Cox

Tijd Vrijdag- en zaterdagavond tussen 20:00 - 22:00 uur
Duur Doorlopende voorstelling
Locatie Kasteeltoren

In tijden van ijdelheid, Facebook en Instagram is het wel eens verfrissend om niet steeds naar je eigen smoel te hoeven kijken. Michiel Cox schetst je portret niet met potlood en papier, maar met woorden en een beamer. Je unieke portret neem je gewoon mee naar huis!

Michiel Cox (Tongeren, 1989) is schrijver en performer. Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en Theatrale Performance aan de Toneelacademie Maastricht.

Hij schrijft toneelstukken voor o.a. het Ro Theater, Ulrike Quade Company en Tg Knars. Er werden korte verhalen van hem gepubliceerd in De Internetgids, Deus Ex Machina, Kluger Hans, ZINK, Op Ruwe Planken en Streven. Hij schreef ook mee aan publicaties van Showroom MAMA en Workspace Brussels. In 2017 zat hij een week in het Antwerpse Schrijversgevang, een schrijfresidentie voor theaterauteurs van De Monty en DeBuren.

Michiel maakte audiowerk voor Festival De Keuze en Het Tussenuur. Voor Showroom MAMA maakte hij de podcast ‘Stemmen van steen’ waarin hij het straatmeubilair van de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken interviewde over de veranderingen in de wijk. Zijn literaire installatie ‘Laat hier je portret schrijven’ stond op verschillende festivals in Utrecht, Delft, Rotterdam, Den Haag en Oostende en resulteerde in meer dan 400 geschreven portretten van bezoekers.

In 2017 won hij de eerste TOTAALprijs met zijn prozagedicht ‘in de woonwijk.’

www.michielcox.net

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT: Vaudeville – De Zeven Hoofdzonden

Een weekend met een bomvol programma vol korte culturele voorstellingen. Variété, muziek, zang en dans in het Kasteelpark van IJsselstein. Met artiesten uit IJsselstein en ver daarbuiten. Reserveer je toegangskaarten en zorg dat je erbij bent op 18 of 19 juni 2021!