Gedicht van Miek

Tuin woonzorgcentrum Marienstein

Locatie De Hooghe Camp tuin

Miek is er de persoon niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Met haar 90 jaren zit ze altijd voor plannen en barst van creativiteit.
Tijdens de Corona Lockdown nam ze het initiatief om 75 IJsselsteiners een hommage aan de liefde te laten schrijven in gedichten. Met alle dichters had Miek in deze periode contact. Zij brachten de gedichten bij haar in de bus of droegen het voor via de telefoon etc.
De gedichten bracht ze samen in een bundel onder de Titel: Lockdown love en Corona kriebels. In deze intieme tuin zal Miek een gedicht aan u voordragen begeleidt door haar kleinzoon Willem Koenders op gitaar.

Over de Tuin:

In de parkachtige omgeving van Mariënstein, op de kop van het uitgestrekte terrein bij de De Hooghe Camp service-appartementen, ligt sinds 2016 aan de kant van de Groene Dijk een buurttuin. Eetbaar IJsselstein vrijwilligers beheren en onderhouden deze tuin. Als zij tuinieren schenken ze een gratis kopje kruidenthee voor bezoekers.
Bij Groene Dijk nummer 7 (waar de autoweg overgaat in fietspad) kun je aan je linkerkant een brug over en via het fietspad naar rechts ben je binnen 70 meter bij de tuin die ca. 150 m2 groot is.

De tuin heeft in het midden een rond terras met 22 zitjes, omzoomd door een stoere pergola van boomstammen. Rondom het terras liggen 3 ringen met tuinvakken, deels met verhoogde bakken.
Er is klein fruit te vinden zoals frambozen, kruisbessen, jostabes en aardbei. Er zijn eetbare bloemen zoals goudsbloem, korenbloemen en cosmea en sierbloemen. Ook zijn er groenten als sla, rucola, radijs en snijbiet te vinden. Kruiden als lavas, knoflook-bieslook en franse dragon staan in een kruidenvak. In deze eetbare siertuin wordt op natuurlijke wijze getuinierd en er worden ook planten neergezet waar vlinders en bijen baat bij hebben. Zo hebben we zelfs al eens koninginnepages in de tuin gehad. De paden tussen de tuinvakken zijn breed zodat het er makkelijk wandelen is. Voor lezers is er een minibieb te vinden met boeken voor kinderen en volwassenen en tijdschriften. De tuin is altijd open en toegankelijk. Wees welkom.

Bloemenzaden te koop tijdens Verborgen Tuinen middag

Bijen en vlinders hebben het meest aan inheemse planten en enkelvoudige bloemen. Stichting Eetbaar IJsselstein wint zaden uit twee tuinen die door vrijwilligers op natuurlijke wjize onderhouden worden. Deze zaden verpakken we in aantrekkelijke zakjes van pergamijn voor € 1,- per stuk. De opbrengst ervan is voor de stichting, voor het onderhoud van de tuinen. Veel van deze planten zijn sterk en heb je lang plezier van in de tuin. Je kunt ze in het voorjaar zaaien, maar ook in het najaar, dat doet de natuur immers ook.

Een overzicht van de zaden die wij te koop hebben tijdens de middag “Verborgen Tuinen” van mevrouw Klein-Sprokkelhorst op zaterdag 11 september van 12.00 – 17.00 uur vind je hier.

Website: www.eetbaarijsselstein.nl

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 juni 2022 van 13:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.