Ghosts of a hidden life

Locatie Kasteelpark bij Kasteeltoren

Verborgen tuinen, verborgen levens.

Wie zijn toch die merkwaardige personages die op een mooie zomerse dag onverwachts tussen het groen verschijnen?

Tegenwoordig willen we allemaal vertellen over wat we doen en wie we zijn. Onszelf als personage profileren. Maar zijn we echt wie we menen te zijn? Wat houden we verborgen?

Wat is schijn, en wat werkelijkheid?

Een dansstuk van choreografe Leah Jacob, i.s.m. dansers van de MBO Utrechtse Dansacademie.

Het stuk gaat over hoe we naar ons zelf en elkaar kijken.

Ieder van ons heeft een eigen geschiedenis. Vanuit onze belevenissen construëren we ieder ons eigen verhaal, over wie we denken te zijn en wat we in anderen denken te bespeuren. Het zijn persoonlijke verhalen die we onszelf vertellen. Verhalen die betekenis aan ons leven geven en ons aanzetten tot actie.

Maar zien we onszelf en elkaar zoals we werkelijk zijn? Bestaat zoiets als de werkelijkheid?

Tuinen vertellen ook hun eigen verhaal en zijn daarom een toepasselijke omgeving voor dit project. Sommige tuinen verwelkomen ons onverwachts met hun vrolijke kleuren. Andere tuinen zijn intiem en bevatten geheime hoekjes en mysterieuze paden.

Het idee van verborgen tuinen is wonderbaarlijk poëtisch en weerspiegelt het sprookjesachtige aspect van dit project. Ik stel me een prachtige tuin voor met tussen het bloeiende groen een groep dansende figuren die vorm geven aan hun verborgen verhaal. Het geheel wordt een aaneenschakeling van scènes vol onverwachte wendingen, surrealistisch, geestig, ontroerend, waarin planten en bloemen hun heel eigen betekenis toebedeeld krijgen.

Ik werk heel graag op locatie en de omgeving van een tuin is bijzonder. Het biedt het publiek een luchtig en speels sfeer – precies wat we allemaal nodig hebben na een jaar Corona! Bovendien leent het aan deze voorstelling een magisch décor dat precies bij het concept van de dansvoorstelling past en het gelaagdheid geeft. Ik wil de tuin transformeren tot een personage die net zo belangrijk is als de personages van de dansers. Dat hoop ik te bereiken door de architecturale aspecten van de tuin te benadrukken. De tuin wordt een integraal onderdeel van het stuk, dat de verbeelding prikkelt en het publiek inspireert!

In mijn werk weerspiegel ik de breekbaarheid van de mens en onze wereld. Dit doe ik door deze breekbaarheid te relativeren en te versterken met humor en nieuwsgierigheid. Ik ben wars van vastgelegde structuren en conventies.

De dansers zijn:

Ayelen Benavente, Lotte Buhre, Frederique Eikenboom, Isa Haverhals, Cloud Hendriks,  Manon Jonker, Kimberley Kroon, Nienke Rijnbeek, Jasmijn Schukkink, Emily Spelt, Bochelle van der Waal,  Floor Zautsen. Het zijn dansstudenten op de MBO Utrechtse Dansacademie

En de muziekproducers van de Herman Brood Academie:

Alkyn, Abel Budding, Jim Stam, Jim van de Ruit

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 september 2021 van 12:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.