Hemel en Hel

Locatie Wijktuin Achterveld

De schurende, eigen teksten van Kleinkunstduo Van Hemel en Hel gaan bijna zonder uitzondering over ongemakkelijke emoties en situaties. Omdat ze zingen in het Nederlands is er geen ontkomen aan: het publiek krijgt pijnlijk duidelijk voor ogen waar het scheef gaat. Van exen gebroed en bittere wraak tot knagende ontrouw en onderhuidse lust. Johan van Drunen en Helga Buitelaar hebben elkaar nog niet zo lang geleden ontmoet in de muziek en in de liefde.

Rauw en ongepolijst versus muzikaal geschoold: dé spanningsboog waarbinnen dit duo zich beweegt. Polderfado, country, folk, ja zelfs punkinvloeden hoor je terug. Niet alleen de teksten zijn nader onderzoek waard. Met tweestemmige zang, gitaar, diverse fluiten, klarinet en waarempel een doedelzak is er muzikaal ook genoeg te horen en zien.

De Wijktuin Achterveld&Groenvliet

In de wijk Achterveld ligt aan de Achtersloot 23A de Wijktuin. Deze tuin is opgezet door vrijwilligers, die 5 jaar geleden een braak stuk land hebben omgetoverd tot een idyllische plek. Zij werken met plezier in de tuin en weten dat met veel enthousiasme over te brengen op de bezoekers.
Naast het verbouwen van groenten, kruiden en bloemen is er ook een schilderclub, een imkervereniging en eens in de 14 dagen kunnen wijkbewoners aanschuiven voor een drie gangen maalHjd bij WIJKOKEN (zodra de Coronamaatregelen dat weer toelaten). Alles in het teken om bewoners samen te brengen en de saamhorigheid te vergroten.

Begin dit jaar is Wijkoken door “Kern met Pit” uitgeroepen tot winnaar van de provincie Utrecht voor het beste burgerinitiatief.

Op 11 september zijn er mensen van de wijktuin aanwezig om iets te vertellen over de tuin en de bijenstal.

De vrijwilligers van “Wijkoken” maken lekkere hapjes en taartjes.

 

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 september 2021 van 12:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.