Monir en Nariman Goran

Locatie Eiteren 102

Nariman Goran is in 1964 geboren in Kirkuk. In september 1995 is hij naar Nederland gekomen. Hij heeft in Nederland voor het eerst op het podiumfestival ‘Dunya’ in Rotterdam met zijn band gezongen en vervolgens op het vluchtelingenfestival in Apeldoorn in 1997 en op de dag tegen racisme in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij heeft op 14 maart 1997 deelgenomen aan het programma ‘Lombok kok’ van de NPS. In 1998 heeft hij in theater Kikker in Utrecht met een aantal Nederlandse muzikanten een succesvolle poging gedaan om oosterse muziek met westerse muziek te mixen. Hij heeft met Belán een cd uitgebracht en vervolgens met hen overal in Europa concerten gegeven. In 1999 tot heden  actief als zanger en trad  hij op het Holland Festival, Rasa Dunya festival, stadsopera tivolivredenburg en het Oerol festival . Binnenkort komt zijn vierde cd uit.

Monir Goran is geboren in 1975 in Kerkuk, Koerdistan Irak. Van jongs af aan speelt hij ud (Arabische luit) en gitaar. Hij is opgegroeid met Koerdische muziek en heeft zichzelf ud en gitaar leren spelen. Hij werkte met de band ‘Al-Nagam-Asiel’ en trad regelmatig op tijdens festivals in Amman en Zerkah in Jordanië.
Monir Goran behoort tot een zeer unieke en moderne school van ud-spelen. Zijn muziek komt uit het hart en is gebaseerd op muzikale thema’s die afkomstig zijn uit het erfgoed van de Koerdische maqam. Door de kunst van het improviseren (taqasim) creëert hij nieuwe muzikale vormen. Hij verliet zijn land en sindsdien  geeft hij concerten over de hele wereld. Monir Goran treedt niet alleen als solist op, maar maakt ook deel uit van verschillende ensembles. In Nederland is hij regelmatig opgetreden op festivals en podia zoals onder andere Rasa, Paradiso, Dunja-festival, Mondiaal-festival en voor Radio 4 .globle villag festival. Eind 2010 heef hij een cd uitgebracht voor piano, klarinet en ud: Onder een andere hemel. Zijn composities zijn een mix van westerse klanken en oosterse melodieën in minimalistische vorm. Zijn muzikale visie is gebaseerd op het tot stand brengen van een verbinding tussen verschillende culturen en het creëren van nieuwe muzikale klanken.

De tuin:

Onze tuin hebben we helemaal zelf bedacht en aangelegd. Hij heeft geen vast thema maar heeft diverse hoekjes met veel kleur.

 

Zo is er in het midden een grasveldje omringd door een verhoogde border met veel verschillende planten. Daaromheen hebben we o.a. een kasje met tomaatjes, paprika, aubergine e.d., een cactus/rots-hoekje, een beetje tropisch hoekje en een inheems stukje.

Zeker voor insecten is het een paradijsje.

Ook hebben we een mooie zelfgemaakte overkapping in Marokkaanse stijl.

Daarnaast is er nog een duivenhok en een ren met kippen, loopeenden, konijnen en sierduiven.

 

 

Mevrouw Klein Sprokkelhorst Prestenteert

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 juni 2022 van 13:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.

Bekijk hier de plattegrond