Oihana Aristizabal Puga

Oihana Aristizabal

Locatie Hobbemalaan 23
Cellist Oihana Aristizabal Puga studeerde aan  het Utrechts conservatorium . Ze vervolgde haar opleiding aan Codarts Rotterdam en volgde masterclasses met Vladimir Perlin, Pieter Wispelwey and Alexander Rudin.

Oihana was cellist bij het Cello Octet Amsterdam, met wie ze door Europa, United States, en het Midden Oosten toerde. Ze werkte met  verschillende componisten zoals Arvo Pärt, Theo Loevendie, and Kate Moore. Oihana werkte ook met speciale artiesten zoals  Hadewych Minis, Izaline Calister, en Conny Jansen Danst. Samen met de IJsselsteinse pianiste Lineke Lever nam ze verschillende CD’s op en vormt ze het duo Cellopiano.p en zijn regelmatig te horen op radio 4.

Over de Tuin:

In 2017 is de jaren ’70 bungalow omgebouwd naar de tijd van nu, zo wonen wij in een moderne kangaroo-constructie met familie naast elkaar, met het gevoel van een vrijstaande woning. Het huis is nog duidelijk een afgeleide van de originele bungalow en heeft een mediterraans tintje door de toegepaste kleurstelling. De tuin is het afgelopen jaar grondig aangepakt en wordt door bezoekers als ‘Ibiza-stijl’ omschreven. Het is een strak ontwerp met speelse accenten, lichte kleuren en veel groen. Samen creëert dit een speels geheel, helemaal gericht op ontspanning en relaxen in de vrije tijd. De bar, het zwembad, de bbq en het grasveld spelen een belangrijke rol. De bomen die er staan zijn hergebruikt uit de originele tuin of vervangen voor volwassen exemplaren. De originele tuin was een echte ‘wandeltuin’ vol prachtige vegetatie, gecreëerd door echte liefhebbers met groene vingers. Gelukkig is een deel van alle moois behouden tot na de verbouwing, zoals bijvoorbeeld de Japanse Essen en de vijgenboom, maar ook de beelden krijgen een nieuw leven in een heel nieuwe stijl. Zo dichtbij de IJsselsteinse binnenstad vormt de tuin voor haar bewoners een oase van rust en groen. Een tuin volgens de wensen van nu; praktisch ingedeeld om vooral te kunnen genieten maar met een weelderige vegetatie voor bijen en de nodige kruiden voor in de keuken.

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 september 2021 van 12:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.