Floor en Rico

The Flow

Locatie Havenstraat 5

“Vanuit de flow ontstaan, maakt RiFlo(w) muziek om het plezier van het muziekmaken.
Floor Snijders en Rico IJntema zingen meerstemmige, lekker in het gehoor liggende nummers met gitaar begeleiding. Kom luisteren en genieten in een heerlijke tuin.

 

Over de Tuin:

De verborgen stads-oase van Havenstraat 5

Welkom om luisterend naar de mooie sfeervolle muziek van Floor&Rico, de sfeer te komen proeven in onze organisch ontstane deels ommuurde binnenstad-tuin waar wij iedere dag en ieder seizoen volop van genieten. Het is een bescheiden groene oase met hier en daar een verscholen waterbak en enkele verborgen tuin ‘ornamenten’.
De tuin laat zich als vanzelf verzorgen, de stand van de zon geeft helder aan waar iets wel of niet goed groeit en bloeit.
Momenteel staat de tuin in na-zomer stand; de bijgevoegde foto is vanmorgen in de ochtendzon tussen de buien door genomen ( 28 augustus 21 ).

Soms gaat er in de natuur iets dood, regelmatig komt er spontaan iets moois op, soms krijgen we overgebleven planten en stekjes van vrienden. Natuurlijk planten we ook op de plekken waar iets niet goed blijkt te groeien andere nieuwe planten aan, het liefst van biologische kwekers. Hier komen gelukkig veel insecten,
zoals vlinders,hommeltjes, bijen, lieveheersbeestjes, wantsen, oorwurmen, pissebedden, spinnen, wormen en natuurlijk veel verschillende vogels op af.  En onze egel niet te vergeten die onder een hoop bladeren en een half vergane rieten egel-mand woont. Hij kruipt in de avond als het langzaam donker wordt tussen de planten door op zoek naar voedsel en heeft net onze laatste afgevallen pruimen verorberd en wacht nu op de druiven die gaan vallen. Hij kan via poortjes die speciaal voor hem in de muur en wilgentenen schutting zijn gemaakt, ook naar onze buur-tuinen om ook daar wat rond te scharrelen. Altijd weer een geluksmoment als we hem na zijn winterslaap weer voor het eerst te voorschijn zien komen. Misschien is het wel een ‘zij’?

Veel plezier in ons mooie IJsselstein met al die prachtige plekken en verrassende artiesten.
Neem de zon mee!

Onze tuin is vanaf de Walkade bij de stadsmuur via de groene poort toegankelijk.

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 juni 2022 van 13:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.