Royal Garden Ladies

Royal Garden Ladies

Locatie Groenedijk 56

De Royal Garden Ladies zijn allen lid van de Engelse botanische club. Er is door de vereniging van Entymologen een prijs uitgeloofd voor de eerste persoon die de zeer zeldzame viervleugelige snuifmotkever kan opsporen. 11 September zijn we, gewapend met petrischaal, loep en pincet naarstig op zoek naar dit uiterst kleine insect. Het publiek kan ons zeer behulpzaam zijn. Het is van het grootste belang om het diertje te vinden. De drie dames zijn Mieke Duhen, Annelieke Opstal en Berna van der Linden.

 

Over de Tuin:

Onze tuin is in de loop van de tijd vanzelf ontstaan. Het is een eigen ontwerp waarin zowat alle planten tweedehands, ‘geleend’ of geleased zijn of gevonden op de gemeentewerf (toen dat nog kon).
Het is een “rondlooptuin” met spannende paadjes.
Omdat de tuin vrijwel helemaal wordt afgesloten door een sloot zijn er in het voorjaar vaak watervogels met kuikens. Vanuit een kleine boomgaard vlakbij komen in het najaar regelmatig puttertjes onze tuin bezoeken, op zoek naar kaardenbollen.

Door de hoge bomen zijn er heel veel tuinvogels te vinden, ook omdat er ruimte is om te nestelen.
Onze kippen lopen overdag los, het kippenhok is daarom op de foto ‘leeg’. Dat wordt alleen ’s avonds in gebruik genomen.

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 juni 2022 van 13:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.