Joost Willemze

Le Jardin dété

Locatie Groenedijk 18

Le Jardin d’été: Franse muziek voor  harp

Droom weg en waan u even in Frankrijk met dit zomerse programma waarin  harpist Joost Willemze muziek ten gehore brengt van Berlioz, Fauré, Satie en Tournier. V

Joost Willemze studeert momenteel in het laatste jaar van zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Eerder studeerde hij klassieke talen en Russisch aan de Universiteit Leiden. Hij is prijswinnaar van meerdere internationale concoursen en geeft concerten in binnen- en buitenland. Ook werkt hij aan zijn debuut-cd, die zal verschijnen bij het Italiaanse label TACTUS.

 

Tuin:

Wanneer je onze tuin binnenkomt,  zie je het zitgedeelte van de tuin. Onder het dak van moerbeibomen is het ’s zomers heerlijk toeven.
In het tweede deel van de tuin, verscholen achter een rode beukenheg  is nog een terras, een fijne beschutte plek waar je al vroeg in het voorjaar van het zonnetje kunt genieten.

Hier staan onder andere hosta’s, klokjesplanten (Campanula), gele roos en Toscaanse jasmijn. Langs de schuur zijn hanging baskets, stamrozen en stekelnootjes (Acaena) geplaatst. Daarna kom je in het achterste deel: onze verborgen tuin, de potager (moestuin).

Voor onze gastentafel ‘eten bij Bob’ kweken wij hier onze groenten en kruiden. Naast vele soorten groenten, vind je er klein fruit zoals bessen, frambozen en aardbeien. Maar ook appel- en perenbomen  en een vijgenboom. Een echte blikvanger is de enorme klimroos ‘snowwhite’ in het midden van de tuin. In de Victoriaanse kas vind je verschillende tomatensoorten en worden de gewassen vanaf januari /februari voorgezaaid en opgekweekt om zodra het kan (na de ‘ijsheiligen’) in de volle grond uitgezet te worden.

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 juni 2022 van 13:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.