Willem van der Wiel

Locatie Poortdijk 50

Meer informatie over de kunst van Willem van der Wiel vind je op https://factor-ij.nl

 

Over de Tuin:
De proeftuin Poortdijk ligt op een zeer druk punt tussen de tramhalte Hooghe Waerd en de wijk IJsselveld-Oost.
De proeftuin heeft een spannend en kronkelend houtsnipperpaadje voor kinderen. Langs het paadje staan bessen- en frambozenstruiken en op de grond gewone aardbeien en bosaardbeien. De rest van de tuin van ongeveer 200 vierkante meter is gevuld met kruiden zoals salie, tijm, rozemarijn lavendel en kerriekruid. Ook is er laurier te vinden, eucalyptus en veel munt, verschillende soorten in wisselende hoeveelheden. Ook van de salie staan er meerdere soorten in de tuin. Er is beperkt ruimte maar er staan toch een paar soorten groente in de tuin, onder andere zeekool, palmkool en rabarber.
Ook zijn er wat bijzondere soorten te vinden zoals olijfkruid en Japanse dwergkwee. Vanzelfsprekend wordt het geheel afgerond met bloeiende planten en enkele fruitboompjes. De tuin wordt omsloten door ganzerik aan de straatzijde en een haag van hondsrozen en bottelrozen aan de kant van de huizen.

MEVROUW KLEIN SPROKKELHORST PRESENTEERT

De Verborgen Tuinen

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: de Verborgen Tuinen’ gaat natuurlijk over cultuur. Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk op zaterdagmiddag 11 september 2021 van 12:00 – 17:00 uur.  Met theater, muziek, zang, dans, poëzie en meer. Intieme acts in een kort tijdsbestek. Ook wordt er beeldende kunst getoond.