Over ons

Leuk kennis te maken! Wij zijn het bestuur van de stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst:

Jos Bol – Voorzitter, programmering
Joan van Vliet – Penningmeester
Inge Oostrom – Secretaris, coördinator vrijwilligers
Jantine Huizing – Sponsorwerving, veiligheid & vergunningen
Esther Molenaar – Communicatie
Marcel Le Febre –  Logistiek, operationele zaken, veiligheidscoördinator

Foto:
vlnr ‘boven’: Marcel – Jos

vlnr ‘onder’: Joan – Esther – Inge – Jantine

Heb je een vraag aan mevrouw Klein Sprokkelhorst? Ze is bereikbaar via:
secretariaat@sprokkelhorstpresenteert.nl

Onze privacyverklaring kun je hier downloaden

Mevrouw Klein Sprokkelhorst was een dame uit Zeist die in de jaren ’30 IJsselstein bezocht om op zoek te gaan naar de vermeende onderaardse gangen van het voormalig kasteel IJsselstein. Zij bezat een speciale gave: het Wichelroede lopen.

Met de wichelroede was zij in staat aardstralen, maar ook onderaardse ruimten te vinden. Bekend is dat zij ook bij Koningin Juliana op Soestdijk is uitgenodigd en daar gezocht heeft naar aardstralen rond de bedden van de prinsesjes!

Mevrouw Klein Sprokkelhorst is onze beschermvrouwe vanwege haar historische relatie met IJsselstein en ‘haar kasteel’. Maar ook haar mooie naam en sprookjesachtige gaven spraken bij ons tot de verbeelding.

‘Cultuur voor Cultuur. Kwaliteit, ontmoeten en verbinden.’ Dit is het motto van de stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst. De aanzet tot ons eerste event in 2009 ontstond door een brainstorm van de Vrienden van het Stadsmuseum IJsselstein (inmiddels MIJ -museum IJsselstein)
Met een sfeervolle avond in december, vol met vertellingen op bijzondere locaties wilden zij een nieuwe groep bewoners van IJsselstein als Vrienden verbinden aan het museum. De avond werd een groot succes en groeide uit van vijf locaties en vijf voorstellingen naar 90 locaties en 110 voorstellingen! Er werd een onafhankelijke stichting opgericht om dit uitgegroeide evenement mogelijk te maken.

In de statuten van de stichting staan de volgende doelstellingen beschreven:

  • Het vergroten van het cultureel zelfbewustzijn, de betrokkenheid en het draagvlak van het gehele culturele veld, de gemeentelijke organisatie en de bewoners van IJsselstein.
  • Het vergroten van de sociale en maatschappelijk samenhang tussen de bewoners van de binnenstad en de overige inwoners van IJsselstein door ontmoeting in een sfeervolle ambiance.
  • Het mogelijk maken van een kruisbestuiving tussen culturele personen en organisaties.
  • Het geven van een podium aan IJsselsteinse groepen zodat zij op een laagdrempelige manier hun kwaliteit kunnen laten zien aan onbekende bezoekers.
  • Het vergroten van de samenwerking en betrokkenheid tussen groepen en bewoners van IJsselstein.
  • Het aantonen van de schoonheid van kunst en cultuur en het blijven versterken van het belang van cultuur voor de stad.

De kwaliteit van de voorstellingen is hoog, maar toegankelijk voor iedereen. Ze vinden plaats in een sfeervolle ambiance en de voorstellingen zijn van korte duur. Diverse professionals die wonen en/of werken in IJsselstein zijn als uitvoerend artiest betrokken. Daarnaast zullen diverse groepen uit de regio of het land meedoen om de kwaliteit van het evenement te versterken en onbekende kunstvormen toe te voegen. Hiermee worden nieuwe mogelijkheden voor de cultuur van de stad verkend en mogelijk gemaakt.

Mevrouw Klein Sprokkelhorst Presenteert

Magische Winterweilanden

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: Magische Winterweilanden’. Langs de mooi verlichte Achtersloot. Een avond vol theater, muziek, beeldende kunst, zang, dans en poëzie.’

DOWNLOAD PLATTEGROND