Hop on Hop of paardenkoers

Verschillende hop on & off locaties op de Achtersloot (bekijk de plattegrond)

Ook dit jaar is stalhouderij Zadelhoff weer aanwezig. Twee prachtige Friezen rijden u deze avond van locatie naar locatie.

De Omnibus is een ontwerp uit 1825 van een hotelhouder uit Richebourg, Frankrijk. Deze rijtuigen hebben achter de koetsiersbok een gesloten kast met banken langs de zijkant. Nadat deze in Parijs werd gebruikt voor publiek transport, volgden ook Londen en andere Europese steden.

Om de capaciteit van de bussen te vergroten werden banken op het dak en laddertjes aan de achterzijde gemonteerd. Deze werden al snel vervangen door de draaitrap. Het is daarmee de voorloper van de bekende dubbeldekkerbus. Stalhouders volgden het voorbeeld door met lange Omnibussen te gaan rijden met grote gezelschappen. Rijtuigfabrikanten leverden de Omnibus in elke wenselijke maat.

Onze zwart blauwe grote Omnibus met blauwe bekleding is gebouwd door de firma Van Peet uit Meerkerk omstreeks 1948 en biedt plaats aan 14 tot 16 personen.

Mevrouw Klein Sprokkelhorst Presenteert

Magische Winterweilanden

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: Magische Winterweilanden’. Langs de mooi verlichte Achtersloot. Een avond vol theater, muziek, beeldende kunst, zang, dans en poëzie.’

DOWNLOAD PLATTEGROND