Lusten en Dagen

Achtersloot 87A – 21.00 – 22.30 uur

Van kunst – via poëzie – naar muziek

De IJsselsteinse pianiste Lineke Lever en schrijver/vertaler Paul Gellings sloegen de handen ineen voor deze bijzondere voorstelling. Paul Gellings vertaalde 4 prachtige gedichten van de Franse schrijver Marcel Proust die horen bij de pianocyclus ‘Les portraits de peintres’ (‘De portretten van de schilders’) van componist Reynaldo Hahn. De gedichten van Proust zijn gebaseerd op schilderijen van Albert Cuyp, Paulus Potter, Anton van Dyck en Antoine Watteau. Componist Hahn liet zich weer inspireren door de gedichten van zijn liefdespartner Proust.

‘Lusten en Dagen’ is de vertaling van de roman ‘Les plaisirs et les jours’ van de beroemde Franse schrijver Marcel Proust. Paul Gellings werkte als vertaler van de poëzie mee aan de eerste Nederlandse vertaling van deze roman. Lineke Lever nam deze pianocyclus op CD op en deze werd in 2022 bij het boek uitgegeven.

Tijdens deze avond hoort u de prachtige gedichten van Proust voorgedragen door Paul Gellings, afgewisseld met de bijbehorende schilderachtige pianomuziek, live gespeeld door pianiste Lineke Lever.

Mevrouw Klein Sprokkelhorst Presenteert

Magische Winterweilanden

‘Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert: Magische Winterweilanden’. Langs de mooi verlichte Achtersloot. Een avond vol theater, muziek, beeldende kunst, zang, dans en poëzie.’

DOWNLOAD PLATTEGROND